• Lionel Messi

    Lionel Messi, is volgens velen de beste speler dat op dit moment actief is en dat is niet eens zo een gekke gedachte. Met statistieken die keer op keer verbazen en een niet te bevatten talent voor voetbal toont deze Argentijnse wonder hoe mooi het spel eigenlijk is. Het is een genot om te zien hoe Messi ballen dribbelt, verdedegingen uitschakelt en moeiteloos scoort.

    Tegenwoordig speelt hij voor Barcelona, een club dat door veel voetbal kenners wordt gezien als de beste voetbalclub in de geschiedenis van het voetbal... Maar daar zijn de meningen over verdeeld. Lionel Andrés Messi Cuccittini werd in De argentijnse stad Rosario geboren en al meteen hadden mensen door dat het kind een magisch talent had voor voetbal. Er zijn oude videobeelden waar Messi met zijn dunne benen een halve team weg dribbelt.

    In 1995 begon Messi te spelen voor Club Atlético Newell's Old Boys in Rosario op zijn 11de werd bij Messi groeihormoondeficiëntie gediagnosticeerd en River Plate, de grote club uit Buenos Aires had wel insteresse in de jonge Messi maar niet genoeg geld om de $900 per maand kostende behandeling te betalen. Het was toen dat Carles Rexach, de sporting director van FC Barcelona hem zag en hem aanbood om mee te gaan naar Spanje om daar de behandeling te ondergaan en te spelen in de jeugd team van FC Barcelona. De rest is natuurlijk geschiedenis en bij River Plate zullen ze nog lang denken aan de gemiste kans om Leo Messi in hun team te hebben...

  • © 2014 www.adoneo.net
  • Site Map
  • Bookmark Us