• Christiano Ronaldo

    Christiano Ronaldo wordt net als Messi vaak genoemd als de beste speler van het moderne internationale voetbal. Tegenwoordig spelend voor Real Madrid laat Ronaldo keer op keer zien dat hij toch echt wel tot de top behoort. Niet veel mensen weten dat hij vernoemd is naar de Amerikaanse voormalige president Ronald Reagan.

    Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro werd geboren op 5 februari 1985 op het Portugese eiland Madeira. Na een paar jaar te hebben gespeeld voor de locale club van het eiland werd Ronald gecontracteerd door Sporting Lissabon en kort daarna trok hij de aandacht van de grote Engelse club Manchester United waar hij in 2003 zijn debuut maakte.

    In het begin werd vaak gezegd dat Christiano het 13 miljoen Euro dat Manchester voor hem betaalde niet waard was maar de legendarische trainer van Manchester Alex Ferguson bleef in hem geloven en gaf hem zoveel mogelijk vrijheid om zich te ontwikkelen. Dat bleek een goede keuze te zijn want na een paar seizoenen ontwikkelde Ronaldo zich tot wat hij nu is, een snelle en gevaarlijke vleugelaanvaller met een geweldige trap en leiders kwaliteiten waar messi slechts over kan dromen. Bij Real Madrid is Ronaldo nu een van de belangrijkste spelers en krijg ook weer alle vrijheid van zijn trainer José Mourinho.

  • © 2014 www.adoneo.net
  • Site Map
  • Bookmark Us